برگزاری وبینار بررسی وضعیت آموزش مجازی دانشگاه صنعتی کرمانشاه با حضور نمایندگان دانشجویان - پلینک

برگزاری وبینار بررسی وضعیت آموزش مجازی دانشگاه صنعتی کرمانشاه با حضور نمایندگان دانشجویان


ﺳﻪشنبه, 21 مرداد 1399 128

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛ به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، روز دوشنبه ۲۰ مردادماه ۱۳۹۹، وبیناری با عنوان "بررسی وضعیت آموزش مجازی دانشگاه صنعتی کرمانشاه" با حضور نمایندگان دانشجویان و همچنین معاونت آموزشی و پژوهشی و مدیریت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در بستر سامانه آموزش مجازی دانشگاهLms.kut.ac.ir   برگزار گردید.

 

بنا بر این گزارش در ابتدای این وبینار، دکتر محدثی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، ضمن عرض تبریک به مناسبت ولادت با سعادت امام موسی کاظم (ع) و آرزوی سلامتی برای دانشجویان، هدف از برگزاری این وبینار را بررسی مسائل و مشکلات آموزش الکترونیکی، پیشنهادات دانشجویی و پرسش و پاسخ عنوان کرد و اظهار امیدواری نمود به کمک این وبینار و ارائه نکات و پیشنهادات دانشجویان، در بستر یک تعامل دو طرفه بتوانیم در رفع مشکلات و مسائل پیش آمده پیرامون آموزش مجازی مثمرثمر باشیم.

ایشان در ادامه از زحمات معاونت آموزشی و پژوهشی، مدیریت آموزشی و تحصیلات تکمیلی و دیگر کارکنان واحد آموزش دانشگاه در ایجاد یک سامانه مجازی و تولید محتوا تقدیر نمود و بیان کرد: بی‌شک برگزاری آموزش مجازی دانشگاه صنعتی کرمانشاه به عنوان اولین تجربه، مرهون تلاش های بی وقفه این عزیزان بوده است.

دکتر محدثی ابتدا از نمایندگان دانشجویان درخواست کرد که مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی دانشجویان را بیان کنند؛ سپس مسئولین آموزش دانشگاه پاسخگوی این نکات باشند.

بر مبنای این گزارش؛ در ادامه نمایندگان دانشجویان در شوراها، انجمن ها، کانون ها، نشریات و بسیج دانشجویی دانشگاه، ضمن بیان نقاط مثبت و کیفیت مطلوب آموزش مجازی دانشگاه، نکاتی را در خصوص عوامل کمی و کیفی آموزش مجازی در دانشگاه از جمله نحوه برگزاری کلاس های همگاه و ناهمگاه (آنلاین و آفلاین)، نحوه تدریس، بارگذاری مباحث درسی، مدت زمان امتحانات، ارائه دروس و نمرات، نظرسنجی قبل از برگزاری امتحانات، نحوه برگزاری امتحانات، مدت زمان پاسخ گویی به سئوالات، امتحانات جایگزین، ارزشیابی اساتید، ناتمام ماندن برخی از دروس، اطلاع رسانی، نحوه ذخیره داده ها، ایجاد تبصره های مفید، نحوه بارگذاری دروس در سامانه، کیفیت تدریس و غیره بیان کردند.

 در ادامه وبینار در پاسخ به مسائل مطرح شده از سوی نمایندگان دانشجویان، ابتدا دکتر نادری، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه، ضمن تقدیر از متولیان این جلسه و تبریک به مناسبت اعیاد گذشته و ولادت با سعادت امام موسی کاظم (ع)، همراهی، دغدغه مندی و احساس مسئولیت نمایندگان دانشجویان را نقطه عطفی در بهینه شدن آموزش مجازی در دانشگاه عنوان کرد و گفت: شرایط پیش آمده در پی شیوع ویروس کرونا و اخذ تصمیم به عدم حضور دانشجویان در دانشگاه ها، ناچارا مراکز آموزشی عالی در کشور را به سوی آموزش مجازی سوق داد که در این مقوله دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز باید به سرعت به فکر برگزاری کلاس های خود به صورت مجازی می بود.

بنابراین طی برگزاری نشست‌های آموزش و شورای دانشگاه، ما سعی کردیم به حداقل استاندارد ها در خصوص آموزش مجازی دست یابیم که بتوانیم به کمک آن، شاهد کیفیت خوب آموزش مجازی در دانشگاه باشیم؛ ولی بی شک آموزش مجازی در تمامی مراکز آموزشی عالی کشور به عنوان اولین تجربه با کاستی هایی همراه است که دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز از این کاستی ها مستثنی نمی باشد. امید می رود به کمک مسئولین و دانشجویان دانشگاه در ترم های آتی آموزش مجازی بدون کمی و کاستی برگزار گردد.

دکتر نادری در ادامه در خصوص امتحانات مجازی بیان کرد: دانشجویان باید بدانند، ذات امتحانات مجازی قطعاً اضطراب پذیر و استرس زا می باشد؛ بنابراین بر اساس تصمیمات مصوب شده از سوی مسئولین در نشست های شورا و آموزش دانشگاه، سعی برآن شد، برگزاری و زمان امتحانات، طوری هماهنگ شود که دانشجو بتواند با آرامش خاطر و بدون استرس جوابگو سئوالات امتحانی باشد.

این مقام مسئول در دانشگاه در خصوص شرایط برگزاری امتحانات تصریح کرد: آموزش دانشگاه موظف است که امتحانات را در شرایط کاملاً سالم برگزار کند چرا که برخی از دانشجویان قصد دارند از امتیازات استعداد درخشان و نمره اول استفاده کنند به همین دلیل باید حق این عزیزان ضایع نگردد و امتحانات بدون مشکل و سالم برگزار شود.

در ادامه دکتر نادری به دانشجویان یادآور شد: هیچ‌گونه مصاحبه خبری و درج خبر در خبرگزاری ها نمی توان مبنای قانون آموزش باشد و قانون آن است که مصوب شده و رسمی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه ها ابلاغ می گردد.

معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه در خصوص نظارت بر رفتار و نحوه تدریس اساتید، ابراز کرد: قطعاً اساتید و دانشجویان در مسائل آموزشی و فرهنگی همراه و همیار هم هستند به همین خاطر بهتر است اگر مشکلی پیش آمد، ابتدا دانشجویان در یک فضای دوستانه مشکل خود را با اساتید مطرح کنند.

دکتر نادری در خصوص ارزشیابی اساتید اظهار کرد: آموزش دانشگاه سوالات ارزشیابی این ترم را بر اساس مجازی بودن کلاس ها، تغییر داده و آنچه که در نتیجه حاصل شد آن بود که نمره ارزشیابی کلاس های مجازی نسبت به ارزشیابی کلاس های حضوری بهتر و بهینه تر بوده است.

ایشان در پایان در خصوص ناتمام ماندن برخی از دروس، امتحانات جایگزین و تبصره های مفید نیز توضیحاتی ارائه نمود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ در ادامه دکتر فتحی، مدیر آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، در خصوص برخی از مسائل و نکات آموزش مجازی بیان کرد: طبعاً آموزش دانشگاه منکر کمی ها و کاستی های تدریس در فضای مجازی نیست، اما برای رفع آن قطعاً به یک شناخت نیاز است که از سوی دانشجویان به واحد آموزش اعلام شود که آموزش بتواند بهتر آن را مرتفع کند.

ایشان همچنین اضافه کرد: برخی از مشکلات و کاستی های آموزش مجازی را واحد آموزش می تواند پذیرای آن باشد، ولی برخی از آنان از عهده دانشگاه خارج است و خود دانشجو باید در حل آن کوشا باشد.

ایشان در ادامه اینترنت و سرعت آن را مثال زد که دانشگاه نمی تواند در این زمینه یاری رسان باشد.  

دکتر فتحی در خصوص نحوه و معیار نمره دهی اساتید به دانشجویان عنوان کرد: در جلسات متعدد شورا و آموزش دانشگاه با حضور مسئولین، مفصلا در این خصوص بحث شد و ضمن رعایت استقلال و آزادی عمل اساتید و با توجه به شرایط برخی از دانشجویان و همچنین رعایت آئین نامه های ابلاغی از سوی وزارت علوم، مصوباتی مطرح گردید که بر اساس آن اساتید بتوانند به دانشجویان نمره بدهند.

این مقام مسئول در دانشگاه در خصوص برگزاری نظرسنجی قبل از برگزاری امتحانات گفت: مسئولین آموزش به کمک واحد های دیگر دانشگاه، با تمامی دانشجویان تماس گرفتند و ضمن پیگیری سلامت آنها، از دانشجویان در خصوص مشکلات و دغدغه های آن ها سوالاتی پرسیده شد که اکثراً شرایط را خوب عنوان کردند.

در پایان دکتر فتحی مدیر آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، از نمایندگان شوراها، انجمن ها، کانون ها، نشریات و بسیج دانشجویی دانشگاه خواست که همراه و همیار آموزش باشند که در ترم آتی، آموزش مجازی بدون هیچ مشکلی در دانشگاه برگزار گردد.

گفتنی است در پایان وبینار، دکتر محدثی ضمن ابراز خرسندی از همراهی نمایندگان دانشجویان، از سعه صدر معاونت آموزشی و پژوهشی و مدیریت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در پاسخ گویی به تمامی مشکلات و سئوالات دانشجویان تقدیر نمود.